A fekete áfonya különleges antocianinjai szuper antioxidánsok. Ezek okozzák a gyümölcs héjának és húsának sötétlila színét. A gyümölcs többi hatóanyagával specifikusan hatnak a mikrocirkulációra. Segítik a kapilláriserek regenerációját, az erek rugalmasságát.

fekete afonya szemek.

A fekete áfonyát nem szabad összetéveszteni a nagyobb szemű és sokkal gyakrabban hazánkban is előforduló kék áfonyával, amelynek csak a héja sötétkék, de a húsa nem!

Megtudhat többet a fekete áfonya botanikájáról a botanika fejezetben.

BILACE az agy vitaminja

MIÉRT HASZNOS A FEKETE ÁFONYA A TANULÁSHOZ?

(Kattintson ide, ha kíváncsi a tudományos tanulmányra, mely a fekete áfonya mikrocirkulációra való hatását írja le)

KÖNNYÍTHETJÜK A TANULÁST

A tanulás energiafelhasználása - A tanulás az agyat nemcsak minőségileg, de fizikai értelemben is módosítja, mivel az idegsejtek, a neuronok között új kapcsolódásokat hoz létre'. Az agy neuronjainak viszonylagos nyugalmi állapotban is rengeteg energiára van szüksége. Bár az agy a test tömegének csak 2%-a, minden szívdobbanásnál a vér által szállított oxigén 20%-át és a teljes test glükózfelhasználásának 25%-át használja el. Az agynak a túléléshez percenként 0,1 kilokalória energiára van szüksége, amely érték akár 1,5 kcal/perc értékre is megnőhet a tanulás vagy keresztrejtvény-fejtés közben. Szerencsére fiatal korban az agy kapilláris erei tiszták, ami a vér optimális agyi mikrocirkulációját teszi lehetővé.

FEKETE ÁFONYA A TANULÁSHOZ

Fekete áfonya antocianinok az agyműködés serkentésére. - A tanulást és a memóriát serkentő anyagok főleg az agy vérellátásának növelésével érik el céljukat, hatásukra a hajszálerek rugalmasan kitágulnak, több vért képesek továbbítani. Kevés értágító kémiai anyag képes azonban erre, mivel legtöbbjük nem jut be az agy területére, az úgynevezett vér-agy-gát kiszűri őket. Általában az erekre, a perifériális keringésre, a mikrocirkulációra kiváló hatású a fekete áfonya gyümölcsének antocianin hatóanyaga. Átjut a vér-agy-gáton is és nemcsak tágítja az ereket, de az oxigént szállító vörösvérsejtek membránját is rugalmasabbá teszi, miáltal azok könnyebben, gyorsabban eljutnak az agy legelrejtettebb pontjaira is. Az antocianinok, mint speciális antioxidánsok, védik az idegsejtek mielin védőburkát a káros szabadgyökökkel szemben, ezáltal segítik a memóriát a tanulásban és idős korban is. Laboratóriumi kísérletek szerint gyorsítani is képesek az idegsejtek kommunikációját. Erre példa, hogy a fekete áfonya-kivonat tartós fogyasztása a kísérletek eredményei szerint javíthatja az öregkorral megromlott egyensúlyt és mozgás-koordinálást, azaz a motorikus funkciókat.

HOGYAN JAVÍTHATJUK MEMÓRIÁNKAT?

Tanuláshoz - A svájci Berni Egyetem kutatói 22 éven át 300 férfi és 130 nő részvételével folytattak kísérleteket és azt találták, hogy akiknek a vérében az antioxidánsok szintje magasabb volt, jobban teljesítettek a memória-teszteken. Az amerikai egyetemisták jelentős hányada esküszik a feketeáfonya-kivonat pozitív hatására: tanuláshoz és vizsgák előtt étrend-kiegészítőként antioxidáns A-, C- és E-vitaminokkal kombinált feketeáfonya-kivonatot fogyasztanak.

A Bilace a fekete áfonya kivonata mellett A-, C- és E-vitaminokat is tartalmaz. Erősíti az immunrendszert, kedvező az erőnlét és a szellemi frissesség fenntartására.


BILACE - fekete áfonya kivonata A-, C- és E-vitaminokkal


BILACE kapszula

 

ajanlo

1 doboz (45 kapszula) ára 2990 Ft.

Jelölje be a mennyiséget, ha meg kivánja rendelni.

doboz